جو صحرائى يكى از غلاتى است كه بيشتر غذاى اساسى (قوت غالب ) اهالى مناطق سردسير را تشكيل مى دهد. اهالى اسكاتلند، كشورهاى اسكانديناوى و نظائر آنها غذاى ملى شان عبارت از يك نوع حليمى است كه با جو دو سر تهيه مى شود. بلغور جو صحرائى را در آب جوشانده سپس قند و شير خام به آن مى افزايند. جو صحرائى از زمان هاى كهن بوسيله يونانيها، رومى ها، آلمانيها و اهالى فرانسه قديم  شناخته شده بود ليكن اهالى مصر قديم و عبريها آنرانه مى شناخته و نه كشت مى كرده اند. در چين هم حتى تا ده قرن پيش از اين غله شناخته نشده بود.

جو صحرایی 

  
جو صحرائى سرشار از مواد چربى ، ئيدرات دو كربن ، مواد معدنى ، سديم ، آهن ، كلسيم ، منيزيم و فسفر مى باشد. مصرف اين غله باعث تقويت قدرت ماهيچه ها گرديده و تا حدى جنبه تحريك كنندگى دارد بدين جهت استفاده از آن براى اشخاص زياد عصبانى مناسب نيست . بالعكس در درمان ضعف عضلانى ، عصبى يا روانى بسيار مفيد و مؤ ثر بوده و در نتيجه سرعت بخشيدن به مبادلات موجب گرم شدن و تحريك بدن مى گردد.
جو صحرائى مدر، مقوى ، خنك كننده بوده و در برابر مسموميت اوره ، كمبود قند خون اثر بسيار مفيد و مؤ ثرى دارد. همچنين در ديابت نيز توصيه و تجويز مى گردد. دكتر لكرك خاطر نشان مى سازد كه اين غله داراى هورمونى مشابه هورمون فوليكولين مى باشد كه بر روى عدم توانائى جنسى اثر مى كند. جو صحرائى در بين ساير غلات يگانه غله اى است كه غده تيروئيد را تحريك مى كند. بنابراين مصرف آن براى مبتلايان به كمبود كار تيروئيد و غدد لنفى توصيه و تجويز مى شود.
علاوه بر مصرف جو صحرائى در حليم يا غذاى سنتى كه در بالا شرح آن داده شد اين غله را بصورت پولك و ورقه هاى نازكى در آش يا بعضى غذاها بكار مى برند. براى تهيه يك نوشابه مدر وملين به نسبت 20 گرم جو صحرائى را در هر ليتر آب به مدت سى دقيقه جوشانده پس از خنك شدن و صاف كردن آن را بنوشد.
چنين توصيه شده است كه كودكان و بيماران مبتلا به اختلالات دماغى را بر روى تشكى كه از خوشه هاى جو صحرائى تهيه شده باشد بخوابانند.